stucadoorswerk

glad pleisterwerk | schuurwerk | sierlijsten en ornamenten | sierpleister | spackspuiten


↑..Glad pleisterwerk:


Spiegelgladde wanden en of plafonds op uw verlanglijstje staan? Geen V-naden meer in uw plafond? Dit alles is mogelijk door middel van glad pleisterwerk.

Wat is glad pleisterwerk?
Glad pleisterwerk is stukwerk met een zeer strakke afwerking. Deze afwerking komt zowel voor bij wanden als op plafonds en wordt handmatig of machinaal aangebracht. Met behulp van een laag gipsmortel worden wanden en/of plafonds spiegelglad gestuct en daarna zijn ze geschikt om te sausen/schilderen. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter. Als er een dikkere afwerklaag nodig is dan wordt er gesproken over raapwerk.

Wanneer glad pleisterwerk?
Als u houdt van een nette, frisse aanblik van uw wanden en plafonds eventueel voorzien van lijsten en of ornamenten dan is gesaust gladpleisterwerk een goede keuze. U kunt ervoor kiezen om het gladpleisterwerk zelf te sausen of om dit door Moooiman te laten doen. Als u ervoor kiest om Moooiman te laten sausen of spuiten, dan krijgt u een combinatieprijs.


↑..belangrijk om te weten.


Voor badkamerwanden gebruiken wij een cementgebonden materiaal wat voldoet aan de norm van natte ruimtes. De wanden van een natte ruimte moeten wel afgewerkt worden met bijvoorbeeld tegelwerk, sauswerk. De badkamerplafonds kunnen wel met gips gestuct worden.

V-naden
Heeft u een huis met V-naden in het plafond en vindt u dit niet mooi? Ook dit is op te lossen met glad pleisterwerk. De stukadoor voorziet het plafond van pleisterwerk wat spiegelglad wordt gestuukt, zodat u geen hoogte verschil ziet tussen de platen. Het plafond vormt één geheel.


↑..Schuurwerk:Schuurwerk is een toepassing die het meest voorkomt op flafonds. Voor wanden is het minder geschikt (maar wel mogelijk) omdat het snel beschadigd en vuil gevoelig is. Een schuurplafond staat bekend om de mooie 'vlammen'. Zowel in direct als indirect licht is het schuureffect goed zichtbaar. Een schuurplafond ziet er door de veranderende lichtval in de seizoenen steeds iets anders uit. Deze toepassing geeft uw woning een levendige en warme uitstraling die niet snel zal vervelen.

Schuurwerk ziet er nooit hetzelfde uit ook al bestaat er maar één soort schuurwerk. Stucwerk is handwerk en elke stukadoor heeft zijn eigen slag. Daarom oogt schuurwerk bij een ander altijd anders dan bij uzelf. Als u kiest voor deze afwerking dan heeft u altijd een uniek plafond! Wij schuren alleen wildverband. (zie de foto's)

Om een schuurplafond te creëren wordt een laagje stucwerk van +/- 5 mm aangebracht op het plafond. Daarna wordt het plafond geschuurd met een schuurblok, waardoor er een vlammend effect ontstaat. Dit kan een grove of fijne vlam zijn. Het 'schuur'-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel en heeft een licht korrelige structuur. U kent dit schuurplafond misschien beter als het wolkjes plafond.
Als u vragen heeft of advies wil over deze afwerking, dan horen wij dit graag!
neem gerust contact met ons op.Lijsten en Ornamenten:


Lijsten en Ornamenten zijn een verfraaing en luxe afwerking van een glad pleisterplafond. Smaken verschillen en daarom zijn er diverse soorten lijsten en ornamenten, die in elk huis passen.
Of het nou gaat om een nieuwbouwhuis, een oud herenhuis of een boerderij. Een sierlijst geeft uw huis net dat beetje meer uitstraling.
Doordat er veel keus is in lijsten en ornamenten, hebben wij voor u een boek waar een groot assortiment in staat. Uiteraard kunnen wij u ook helpen en adviseren. Omdat dit specialistisch werk is, zijn we hiervoor gediplomeerd.Het aanbrengen van lijsten en ornamenten gebeurt altijd op een vlakke ondergrond. Met behulp van gipslijm worden de lijsten bevestigd. De overgang tussen de lijsten gaat naadloos in elkaar over zodat het een geheel is. Uiteraard worden de lijsten uitgelijnd zodat deze recht bevestigd worden. Na het drogen moeten het plafond en de lijsten en ornamenten gesausd worden. Aansluitingen zijn dan niet meer zichtbaar en vormen een mooi geheel met het plafond.
↑..sierpleister:


Waarom sierpleister?
Sierpleister is de juiste keuze voor u als u houdt van een levendige, warme en gezellige sfeer met een hele sterke afwerking. Op iedere vlakke en draagkrachtige ondergrond kan deze afwerking worden aangebracht. Zowel binnenshuis als buitenshuis. Sierpleister is een verzamelnaam, leveranciers zijn constant bezig met de ontwikkeling hiervan.

Wat is sierpleister?
Sierpleister is een kunsthars gebonden materiaal voor wanden wat ontzettend hard wordt. Je kunt het dan ook bijna niet beschadigen, hierdoor is dit materiaal onder andere erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn diverse soorten sierpleisters op de markt waarvan Spachtelputz één van de bekendste is. Spachtelputz is in elke gewenste kleur verkrijgbaar en heeft de volgende mogelijkheden wat betreft de korreldikten: 0,7 mm, 1 mm, 1,2 mm en 2 mm.
De voordelen op een rij:
- Kras- en stootvast
- Duurzaam, sierpleister blijft erg lang mooi
- Erg hard (stootvast)
- In elke kleur verkrijgbaar
- Gemakkelijk schoon te houden
Als u vragen heeft of advies wil over deze afwerking, dan horen wij dit graag!
↑..raapwerk:


Heeft u scheve muren of plafonds? Er is een oplossing. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te “rapen”. Raapwerk kan ook worden toegepast op rondingen zoals bij openhaarden en trapopgangen. Ook voor togen en andere ronde profielen is raapwerk de oplossing.


wat is raapwerk?


Raapwerk is het strak en vlak maken van ruwe (gemetselde), niet haaks of ernstig gehavende wanden en plafonds door middel van een dikke laag gipsmortel of een cementgebonden materiaal. Een raapwerklaag is tussen 5 millimeter en 5 centimeter dik. Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk. Raapwerk kan bijvoorbeeld worden opgeleverd voor sierpleisters (spachtelputz), sauswerk en behang. Hoe glad u het raapwerk wilt, is naar keuze.
↑..Spackspuiten.Als u een mooie maar goedkope afwerking wilt voor u muren en plafonds dan is spackspuitwerk misschien hetgeen wat u zoekt. Lees hier alles over spackspuiten en de kosten per m2.

Wat is spackspuiten?
Tijdens het het spackspuiten wordt er met een spackspuitmachine op hoge druk een laagje pleisterwerk aangebracht op de muren en/of plafonds.
Het spackspuitwerk wordt altijd in twee lagen aangebracht mits de ondergrond zeer glad en wit is, dan kan er ook een laag gespoten worden.
- Meslaag: Met deze eerste laag word uw muur en plafond egaal en glad gemaakt. Kleine gaatjes worden hierdoor weggewerkt.
- Afkorrellaag: Met deze laag wordt de eindafwerking bepaalt en de eindstructuur van het spuitwerk.

Wat kost spackspuiten?
Als u maar een beperkt budget heeft om uw muren en plafonds een opknapbeurt te geven lees hier dan eens de mogelijkheden van spackspuitwerk.

De prijs van spackspuitwerk begint al vanaf € 10 per m². Doordat de werkwijze van spackspuiten geheel anders is zijn de prijzen van spackspuitwerk veel lager dan die van andere soorten stucwerk.

Spackspuitwerk wordt namelijk machinaal aangebracht waardoor de stucadoor een stuk efficiënter te werk kan gaan. Lees hieronder in de tabel de gemiddelde prijs voor spackspuitwerk:

Spackspuitwerk Gemiddelde prijs per m2 incl materiaal
Spackspuitwerk kleur wit: € 10 – € 13
Spackspuitwerk in kleur € 13 – € 15
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.Als u vragen heeft of advies wil, dan horen wij dit graag!