Latex spuiten

airless latex spuiten | reken zelf uit | meest gestelde vragen |
Latex rollen of Latex spuiten?

Bij latex spuiten wordt door middel van een spuitmachine latex op de wanden en plafonds gespoten onder hoge druk. Met de spuitmachine ziet u geen banen. Bij het rollen van latex kunnen banen zichtbaar zijn.

De voordelen van airless latex spuiten:
- Sneller dan rollen;
- Efficiënter en egaal;
- Strakke en fraaie afwerking;
- Prijstechnisch goedkoper dan rollen;

Latexspuiten van wanden en plafonds is het meest geschikt indien de woning niet of deels bewoond is i.v.m. spuitnevel. Dus is de woning leeg of is de ruimte die gedaan moet worden leeg, dan adviseren wij latex te spuiten in alle andere gevallen adviseren wij te sausen met een roller.
Een behangklaar opgeleverde nieuwbouwwoning is in principe niet geschikt om te sausen/latex spuiten, omdat dit er vaak niet strak en netjes uitziet. Dit kan MOOOIMAN voor u oplossen dmv het aanbrengen van een dunne pleisterlaag.


neem contact met ons op.
Met airless latex spuiten kunnen we superstrak werk leveren. De latex wordt aangebracht met een professionele airless spuitinstallatie. Dit gaat aanzienlijk sneller dan het traditioneel rollen van latex. Hierdoor is er een grote tijdwinst te boeken en daardoor prijs/technisch erg interessant. Wij spuiten veelal één basiskleur. Uiteraard is airless latex spuiten ook veel egaler en strakker, vooral op glad stucwerk is het eindresultaat esthetisch erg fraai.

Latex spuiten op pleisterwerk (glad stucwerk) wordt het meeste toegepast. Dit is ook dé oplossing voor een mooie gladde latexlaag op glad stucwerk. Bij het traditioneel rollen van latex ontstaat er altijd een lichte structuur van de roller op glad stucwerk. Airless latex spuiten op een gladde ondergrond is de hoogst mogelijke afwerking. Onze prijzen zijn altijd inclusief afplakken van kozijnen, deuren, plinten, keuken, radiatoren. Kortom latex spuiten wordt veel toegepast en wij werken door heel Nederland en België. Wij komen vrijblijvend bij u langs indien u vragen heeft over de werkzaamheden, geen probleem! Wij inspecteren dan het plafond en de wanden en wij geven u een duidelijke uitleg omtrent de airless werkzaamheden aan uw woning/bedrijfspand.

In veel situaties kan het latex spuiten ook op structuur ondergronden zoals spack of spachtelputz worden toegepast. De structuur ondergrond blijft dan hetzelfde en wordt voorzien van een nieuwe laag latex. Is de ondergrond reeds gesaust (getext, in vakjargon) dan volstaat één laag latex. Is de ondergrond nieuw glad stucwerk, dan spuiten wij altijd twee lagen latex en impregneren wij het stucwerk om de zuiging van de plafonds en wanden op te heffen.
Wij gebruiken de volgende merken latex:
Sigma, Sikkens, Devos, Trimetal, Caparol en Veveo

Meest gestelde vragen over latex spuiten:
Waar moet ik rekening mee houden?
- ruimtes moeten leeg zijn of zo goed als leeg ivm verfnevel;
- langs de vloeren moet de vloer stofvrij zijn;
- trapleuningen en radiator (indien nodig) verwijderen. Alle lichtschakelaars moeten worden gedemonteerd, binnenwerk mag blijven zitten;
- wanden moeten schilderbaar opgeleverd zijn. Zonder oneffenheden. Dit is heel belangrijk voor de oplevering. kleine krasjes/deukjes die zijn gemaakt kunnen wij eventueel voor u repareren. Vaak nemen wij dat voor onze rekening)
- bij nieuw stucwerk moet de ondergrond goed droog zijn voordat er een texlaag op aangebracht kan worden. U moet dus rekening houden met droogtijd totdat het stucwerk volledig wit is opgedroogd. Als u twijfelt, neem dan gerust contact met ons op.

Uit welke kleuren kan ik kiezen?
U heeft keuze uit alle kleuren. Let op! Donkere kleuren hebben een meerpijs ivm inkoop van de latex en het grondig reinigen van de pomp. Op de kleuren Wit, Ral 9010, 9016, 9003 berust geen meerprijs.

Vanaf hoeveel vierkante meter kan ik een offerte aanvragen?
Er is geen minimaal oppervlak nodig om bij ons een offerte aan te kunnen vragen. U kunt bij ons terecht voor zowel grote als kleine klussen.

Welke ondergrond is geschikt om latex te spuiten?
De volgende ondergronden zijn daarvoor geschikt: glad stucwerk, schuurwer, spachtelputz, spack, gipsplaten en beton.


↑..AIRLESS LATEX SPUITEN vanaf € 6,50/m2


- Advies op locatie vooraf
- Airless latex spuiten
- Inclusief afplakken raamkozijnen
- Inclusief afplakken deurkozijnen
- Inclusief afplakken radiatoren
- Inclusief afplakken keuken
- Inclusief kleine reparaties
- Inclusief klein kit-werk


↑..Reken zelf uit


meer dan 500 m2 spuiten100 tot 500 m2 spuitenminder dan 100 m2 spuiten
€ 6,50 per m2€ 7,50 per m2 € 8,50 per m2
Al onze prijzen zijn ALL INAl onze prijzen zijn ALL INAl onze prijzen zijn ALL IN
Aangesloten bij Fosag.nl/Onderhoudnl.nlAangesloten bij Fosag.nl/Onderhoudnl.nlAangesloten bij Fosag.nl/Onderhoudnl.nl

REKEN ZELF UIT:
aantal M2 in wit, ral9003, ral9010 of ral9016M2
aantal M2 in een andere kleurM2
is de woning ouder dan 2 jaar?Alle genoemde prijzen zijn excl BTW.(tenzij anders vermeld)
Prijzen voor Spackspuitwerk, Dunpleisterwerk, Renovlies op aanvraag.
Vraag vrijblijvend uw offerte aan via het contact formulier: