binnenschilderwerk

Voor uw binnenschilderwerk gebruiken wij de vernieuwde watergedragen systemen van Sikkens, Sigma, Trimetal en Wijzonol. Voor elke glansgraad is er een bijpassend product. De huidige watergedragen verfsystemen hebben een hoge dekkracht, vergeelt niet en hebben een prima vloeiing.
Als grondlaag gebruiken wij de bijbehorende primers. Deze primer zorgt voor de juiste hechting.


Het binnenschilderwerk


Het meest werk zit in het voorwerk. Het handmatig/machinaal schuren is een belangrijk onderdeel van het proces. Ook bepaald de ondergrond en de staat van het onderhoud de mate van voorbereiding. Nadat al het houtwerk met universol is gewassen, kan er gedegen geschuurd worden. Vervolgens wordt alles in de watergedragen primer gezet en worden naden en open verbindingen met anticrack gekit. Oneffenheden worden uiteraard schraal geplamuurd met lakplamuur. Grotere gaten of beschadigingen worden met 2-componenten pasta behandeld en glad afgewerkt. Nadat alle gerepareerde onderdelen zijn behandeld worden deze bijgegrond.
Na de droging van de primer kan er worden afgeschilderd, afhankelijk van uw wens voor een bepaalde glansgraad. Meestal wordt de Semi Gloss toegepast. Deze geeft een halfglans eindresultaat is zeer goed bestand tegen huidvet en vergeling.


Sauzen van plafonds en wanden


Rollen of Spuiten wij leggen hier het spuiten van latex uit d.m.v airless.
Ook bij het spuiten van een plafond of het spuiten van een wand is het voorwerk erg belangrijk. De naden/kieren in de hoeken worden netjes strak afgekit met acrylaatkit. Ook wordt nieuw glad pleisterwerk behandeld met een voorstrijk om de zuiging op te heffen en een goede hechting te geven met de latex. Kleine oneffenheden in het pleisterwerk worden met Polyfilla foamvuller glad afgewerkt. Na de droging van de voorstrijk kunnen de plafonds en de wanden gespoten worden met onze airless machine. Wij spuiten op nieuw pleisterwerk altijd 2 lagen latex. Meestal laten wij de 1e laag latex even aandrogen voordat de 2e laag gespoten wordt.


enkele voorbeelden